Az iskolánkról

Igen, Artgarage!

Érdekes név, és valóban: az épület régen egy nagy garázs volt. Most azonban már egy speciálisan kialakított, felújított tanterem rajzolni, festeni vágyóknak. Minden a fejlődést szolgálja: a legmodernebb LED-paneles világítás, az 50x70cm-es, egyszemélyes rajzasztalok, a variálhatóság, a mágnestábla, a projektor! Mindehhez még légkondicionált is, hogy minden körülmény optimális legyen az elmélyült alkotáshoz! Hab a tortán a könnyű megközelíthetőség, a nyugalmas, biztonságos környék, és a sok ingyenes parkoló!

Régóta figyelemmel kísérem Székesfehérvár művészeti/oktatási történéseit, és aggódva tapasztaltam, hogy a kiváló rajzi általános, vagy középiskolákon kívül gyakorlatilag nincs lehetősége a fejlődni vágyó diákoknak/felnőtteknek. Ami van a városban és körzetében: ilyen-olyan "agyféltekés"-misztikus rajztanfolyamok, mókázós-festegetések. Ami nekem hiányzik, az a klasszikus értelemben vett rajz-szakköri lét, a rajzoktatás, a csoportos, vagy egyéni felkészítők, amik a közösségről és az egyéni fejlődésről szólnak. Így jött létre az Artgarage és a rendszerem, ami választ adhat a kérdésekre.

Jómagam talán kellően ismerem a különböző típusú rajzoktatási rendszereket. Művészeti szakközépiskolába jártam, onnan következett az egyetem (rajz-filozófia szak), majd művészeti alapiskola, s közel 10 év rajztanítás a Munkácsy Mihály Általános Iskolában, melynek kiváló rendszere van. Összeszámolgatva több, mint 9000-10000 rajzórán lehetek túl. Mindeközben a tagja vagyok a Székesfehérvári Művészek Társaságának, s én vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fejér megyei képviselője. Festőművészként is nyertem már díjakat, szerepeltem egyéni,-és csoportos tárlatokon, folyamatosan szerepelnek munkáim aukciókon és komoly gyűjteményekben.

Szolnoki Szabolcs, festőművész


 

Szolnoki Szabolcs, festőművész
Szolnoki Szabolcs, festőművész
Artgarage - tanterem
Artgarage - tanterem
Artgarage
Artgarage
Artgarage - Egy hely, ahol kiteljesedhetsz, fejlődhetsz! Igazi rajzoktatás!
Artgarage - Egy hely, ahol kiteljesedhetsz, fejlődhetsz! Igazi rajzoktatás!